Kalendarium
Biofotonprodukter
Rosenmetoden
Regndroppsmassage
Meditativ fotmassage
Sorgbearbetning
Soul Body Fusion®
Kurs i Glastonbury
Tjänster och priser
Om Hjärtkraft
Blogg
Tips
Kontakt
Hem
Rosenmetoden
- Marion Rosen

E-post: Hjärtkraft

Telefon: 070-631 24 36

För bokning Stockholm kontakta Hjärtkraft direkt via telefon eller e-post.

Marion Rosen

Upphovskvinnan bakom Rosenmetoden är Marion Rosen, därav namnet Rosenmetoden. Hon föddes i Nürnberg, Tyskland år 1914.

Under sin tonårstid gick hon i lära hos framstående personer som använde massage, andningsövningar och avspänning i samband med psykoananlys. Bland annat arbetade hon med Lucy Heyer, massör, dansare och gift med dr Gustav Heyer som var kollega och före detta elev till Carl Gustav Jung. Lucy var även elev till Elsa Gindler som då var en av de främsta inom integrering av fysisk och personlig utveckling och anses vara en föregångare till dagens andnings och avspänningstekniker.

Sedan kom kriget och Marion flydde till Sverige. I väntan på ett visum till USA utbildade hon sig här till sjukgymnast. Som 24-åring kom hon till San Fransisco och bosatte sig i Berkley där hon under 50 år arbetade som sjukgymnast.

Bland annat hade hon patienter med olika ortopediska skador som krävde långvarig sjukgymnastik. Marion märkte att de patienter som talade om sitt liv före olyckan och skadan var också de som tillfrisknade snabbast. Hon såg också hur viljan att vara frisk påverkade hälsan och rörligheten i kroppen. Marion blev alltmer övertygad om sambandet mellan kropp och tanke och blev alltmer framgånsrik i att behandla patienter med sjukdomar som bottnar i känslomässig stress och undertrycka känslor. Allt utifrån sina erfarenheter fortsatte Marion att utveckla sitt arbete.

1982 blev Marion Rosen inbjuden att hålla sin första kurs i Rosenmetoden på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Sedan dess har metoden har blivit alltmer erkänd och uppskattad. Sverige och Norge är de länder som har flest Rosenterapeuter. Det finns även skolor och terapeuter i USA, Canada, Australien samt i flera europeiska länder inkl. Ryssland.

Marion Rosen dog 97 år gammal i januari 2012. In i det sista var hon verksam med att ge behandlingar samt att lära ut och utveckla sin metod.

Mer om Marion Rosen:

San Francisco Chronicle - Intervju med Marion Rosen

Videointervju med Marion Rosen - Del 1 av 8 där Hans Axelson intervjuar Marion Rosen.